10 mio. til hurtigtvoksende robotvirksomheder

Syddansk Vækstforum har investeret 10 mio. kroner i et nyt Scale-up Denmark elitetræningscenter, som skal hjælpe unge robotvirksomheder med vækstpotentiale til at vokse sig store på rekordfart. Indsatsen skal drives af Odense Robotics og Teknologisk Institut, som i forvejen samarbejder om at støtte robot-startups.

Elitetræningscenteret er en del af det landsdækkende initiativ Scale-up Denmark, som giver virksomheder med et ekstraordinært vækstpotentiale adgang til stærke faglige miljøer og intensiv træning.

CEO Thomas Visti, Mobile Industrial Robots, udtaler: – Hos MiR kan vi kun bakke op om, at Scale-up Denmark nu også får et elitetræningscenter med fokus på robotteknologi. I Danmark øjner robotbranchen store muligheder i disse år, og et initiativ som Scale-up Denmark kan bidrage til, at virksomheder med et stort vækstpotentiale får chancen for at indgå i elitetræningscentret og hurtigt skalere deres vækst.

Forretningschef for Odense Robotics, Mikkel Christoffersen glæder sig også til at bidrage til virksomhedernes vækst: – Scale-up programmet bygger videre på den indsats og erfaring, vi har med at hjælpe robot-startup-virksomheder på vej. Nu tager vi næste skridt og støtter dem, der er i gang og har ambitioner om at vokse på det globale marked. Vi og vores samarbejdspartnere kan bidrage med ekspertise inden for internationalisering, supply chain, PR-strategi og sparring omkring ledelse og organisation.

Formand for Syddansk Vækstforum og Region Syddanmark, Stephanie Lose (V), udtaler: – Vi er rigtig stærke inden for robotteknologi i Syddanmark, og med det nye elitetræningscenter har vi et rigtig godt tilbud til virksomhederne. Samtidig understøtter centeret et område, som er i voldsom vækst og har et stort globalt potentiale. I Syddanmark er der på nuværende tidspunkt etableret Scale-up elitetræningscentre inden for energieffektive teknologier, offshore industri og sundheds- og velfærdsteknologi. Med den aftale, der er indgået inden for robotteknologi, er der nu også en god scale-up mulighed for de mange nye og lovende robotvirksomheder.

Fakta om Scale-up Denmark
Scale-up Denmark er et landsdækkende treårigt vækstinitiativ, som de fem regioner og Erhvervsstyrelsen samarbejder om.
Det er målet med Scale-up Denmark, at mere end 355 særligt lovende virksomheder vokser sig store og skaber over 1.200 nye arbejdspladser og en meromsætning på omkring 2 mia. kroner i løbet af fem år.
For at nå i mål er der etableret regionale træningscentre, der er baseret på de regionale specialiseringer og styrker.

 

Hvis du vil vide mere om scale-up programmet, kan du kontakte forretningsudvikler, Ernest Clark Fuller eller forretningschef, Mikkel Christoffersen